Dit elegante en speelse bronzen beeld is gemaakt door de Burkinese kunstenaar Hamidou Ouedraogo. Werken met brons is een traditioneel ambacht in Burkina Faso. De term brons verwijst naar verschillende legeringen op basis van koper, zink, lood en tin, waarvan de verhoudingen variëren. Het brons komt tegenwoordig voort uit de recycling van oude armaturen, zoals kranen of onderdelen van airconditioningsystemen.De kunstenaar maakt eerst een wassculptuur, die bedekt wordt met een zandmengsel van klei en mest en gedroogd. Vervolgens wordt de mal gekookt, de was smelt en ontsnapt door de gaten. De gesmolten legering wordt gegoten en neemt de plaats van de was in. Eenmaal afgekoeld, wordt de mal gebroken om het beeld te verwijderen en de laatste hand te leggen. Elk stuk is daarom uniek. Ontwerper: Hamidou OuedraogoGrondstoffen: BronsHoogte: 20 cmGewicht: ongeveer 1 kg 

Dit elegante bronzen beeld is gemaakt door de Burkinese kunstenaar Adama Ouedraogo. De lezende vrouw is een symbool van geleerde en sterke vrouwen in Afrika.

Werken met brons is een traditioneel ambacht in Burkina Faso. De term brons verwijst naar verschillende legeringen op basis van koper, zink, lood en tin, waarvan de verhoudingen variëren. Het brons is tegenwoordig afkomstig van de recycling van oude fittingen, zoals waterkranen of onderdelen van airconditioningsystemen.

De kunstenaar maakt eerst een wassen beeld dat wordt bedekt met een zandmengsel van klei en mest en vervolgens wordt gedroogd. De vorm wordt vervolgens gekookt, de was smelt en ontsnapt door de gaten. De gesmolten legering wordt gegoten en neemt de plaats in van de was. Na afkoeling wordt de mal gebroken om het beeld te verwijderen en de laatste hand te leggen. Elk stuk is daardoor uniek.

Hoogte: 25 cm
Gewicht: ongeveer 1 kg

Handgemaakt en eerlijk verhandeld in Burkina Faso

Dit elegante bronzen beeld is gemaakt door de Burkinese kunstenaar Alain Soré. Werken met brons is een traditioneel ambacht in Burkina Faso. De term brons verwijst naar verschillende legeringen op basis van koper, zink, lood en tin, waarvan de verhoudingen variëren. Tegenwoordig is het brons afkomstig van de recycling van oude armaturen, zoals waterkranen of onderdelen van airconditioningsystemen. Hoogte: 23 cmGewicht: ca. 1 kg Gemaakt en eerlijk verhandeld in Burkina Faso. L

Deze elegante bronzen sculpturen zijn gemaakt door de Burkinese kunstenaar Adama Ouedraogo. We presenteren hier een enkel motief, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Werken met brons is een traditioneel ambacht in Burkina Faso. De term brons verwijst naar verschillende legeringen op basis van koper, zink, lood en tin, waarvan de verhoudingen variëren. Tegenwoordig is het brons afkomstig van het recyclen van oude armaturen, zoals kranen of airconditioningonderdelen.De kunstenaar maakt eerst een wassculptuur die wordt bedekt met een zandmengsel van klei en mest en gedroogd. De mal wordt vervolgens gekookt, de was smelt en ontsnapt door de gaten. De gesmolten legering wordt gegoten en neemt de plaats in van de was. Na afkoeling wordt de mal gebroken om het beeld te verwijderen en de laatste hand te leggen. Elk stuk is dan ook uniek. Hoogte: ca. 25 cm | Gewicht: ca. 0,5 kg Verschillende kleuren beschikbaar afhankelijk van beschikbaarheid: groen, turkoois, blauw, rood, bruin Gemaakt en eerlijk verhandeld in Burkina Faso.

Dit prachtige en massieve bronzen beeld is een unicaat van de Burkinese kunstenaar Hamidou Ouedraogo (1979). Werken met brons is een traditioneel ambacht in Burkina Faso. De term brons verwijst naar verschillende legeringen op basis van koper, zink, lood en tin, waarvan de verhoudingen variëren. Tegenwoordig is het brons afkomstig van het recyclen van oude armaturen, zoals kranen of airconditioningonderdelen.De kunstenaar maakt eerst een wassculptuur die wordt bedekt met een zandmengsel van klei en mest en gedroogd. De mal wordt vervolgens gekookt, de was smelt en ontsnapt door de gaten. De gesmolten legering wordt gegoten en neemt de plaats in van de was. Na afkoeling wordt de mal gebroken om het beeld te verwijderen en de laatste hand te leggen. Elk stuk is daarom uniek Hoogte: ca. 34 cm / Breedte: 28 cm / Diepte: 22 cm Gewicht: ca. 10 kg Handgemaakt en fairtrade in Burkina Faso. 

Deze elegante bronzen beelden zijn gemaakt door de Burkinese kunstenaar Soré. Bronswerk is een traditioneel ambacht in Burkina Faso. De term brons verwijst naar verschillende legeringen op basis van koper, zink, lood en tin, waarvan de verhoudingen variëren. Tegenwoordig komt het brons uit de recycling van oude armaturen, zoals kranen of airconditioningonderdelen.De kunstenaar maakt eerst een wassculptuur die bedekt wordt met een zandmengsel van klei en mest en gedroogd. Vervolgens wordt de mal gekookt, de was smelt en ontsnapt door de gaten. De gesmolten legering wordt gegoten en neemt de plaats van de was in. Na afkoeling wordt de mal gebroken om het beeld te verwijderen en de laatste hand te leggen. Elk stuk is daarom uniek. Vervaardigd en eerlijk verhandeld in Burkina Faso, Afrika. Elk stuk is uniek en kan enigszins afwijken van de foto. Hoogte: ca. 16 cm 

Deze elegante bronzen sculpturen zijn gemaakt door de Burkinese kunstenaar Issouf. We presenteren hier een enkel motief, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Werken met brons is een traditioneel ambacht in Burkina Faso. De term brons verwijst naar verschillende legeringen op basis van koper, zink, lood en tin, waarvan de verhoudingen variëren. Tegenwoordig is het brons afkomstig van het recyclen van oude armaturen, zoals kranen of airconditioningonderdelen.De kunstenaar maakt eerst een wassculptuur die wordt bedekt met een zandmengsel van klei en mest en gedroogd. De mal wordt vervolgens gekookt, de was smelt en ontsnapt door de gaten. De gesmolten legering wordt gegoten en neemt de plaats in van de was. Na afkoeling wordt de mal gebroken om het beeld te verwijderen en de laatste hand te leggen. Elk stuk is dan ook uniek. Hoogte: 33-38 cm | Gewicht: ca. 900 g Verschillende kleuren beschikbaar afhankelijk van beschikbaarheid: groen, turkoois, blauw, rood, bruin Gemaakt en eerlijk verhandeld in Burkina Faso.

Deze elegante bronzen sculpturen zijn gemaakt door de Burkinese kunstenaar Adama Ouedraogo. We presenteren hier één enkel motief, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Werken met brons is een traditioneel ambacht in Burkina Faso. De term brons verwijst naar verschillende legeringen op basis van koper, zink, lood en tin, waarvan de verhoudingen variëren. Tegenwoordig is het brons afkomstig van de recycling van oude armaturen, zoals kranen of airconditioningonderdelen. De kunstenaar maakt eerst een wassen beeld dat wordt bedekt met een zandmengsel van klei en mest en gedroogd. De mal wordt vervolgens gekookt, de was smelt en ontsnapt door de gaatjes. De gesmolten legering wordt gegoten en neemt de plaats in van de was. Na afkoeling wordt de mal gebroken om het beeld te verwijderen en de laatste hand te leggen. Elk stuk is daarom uniek. Hoogte: ca. 16 cm | Gewicht: ca. 0,3 kg Verschillende kleuren beschikbaar afhankelijk van beschikbaarheid: groen, turkoois, blauw, rood, bruin Gemaakt en eerlijk verhandeld in Burkina Faso.

Deze elegante bronzen sculpturen zijn gemaakt door de Burkinese kunstenaar Zacharia. Wij presenteren u hier diverse modellen: Omdat het unieke stukken zijn, ontvangt u precies het model dat u bij uw bestelling selecteert en die u op de foto ziet. Werken met brons is een traditioneel ambacht in Burkina Faso. De term brons verwijst naar verschillende legeringen op basis van koper, zink, lood en tin, waarvan de verhoudingen variëren. Tegenwoordig komt het brons uit de recycling van oude armaturen, zoals kranen of airconditioningonderdelen.De kunstenaar maakt eerst een wassculptuur die bedekt wordt met een zandmengsel van klei en mest en gedroogd. Vervolgens wordt de mal gekookt, de was smelt en ontsnapt door de gaten. De gesmolten legering wordt gegoten en neemt de plaats van de was in. Na afkoeling wordt de mal gebroken om het beeld te verwijderen en de laatste hand te leggen. Elk stuk is daarom uniek. Hoogte: ca. 27 of 40 cm Gewicht: ca. 500g/750g Gemaakt en eerlijk verhandeld in Burkina Faso.

Deze elegante bronzen sculpturen zijn gemaakt door de Burkinese kunstenaar Issouf Ouedraogo. Elk beeld is handgemaakt en daardoor uniek.

Het werken met brons is een traditioneel ambacht in Burkina Faso. De term brons verwijst naar verschillende legeringen op basis van koper, zink, lood en tin, waarvan de verhoudingen variëren. Tegenwoordig is het brons afkomstig van de recycling van oude armaturen, zoals kranen of onderdelen van airconditioningsystemen.

De kunstenaar maakt eerst een wassen beeld, dat wordt bedekt met een zandmengsel van klei en mest en gedroogd. De mal wordt vervolgens gekookt, de was smelt en ontsnapt door de gaten. De gesmolten legering wordt gegoten en neemt de plaats in van was. Na afkoeling wordt de mal gebroken om het beeld te verwijderen en de laatste hand te leggen. Elk stuk is dus uniek.

Verkrijgbaar in verschillende kleuren: rood, blauw, turkoois, groen, bruin.
Hoogte: 25 cm
Gewicht: ca. 500 g

Gemaakt en fair trade in Burkina Faso.